Wat is een Stiltedag?


Tijdens een mindfulnesstraining heb je wellicht al kennis gemaakt met een dag(deel) in stilte. Misschien heb je al ervaren hoe stil worden en vertragen je kan helpen om beter op te merken wat je ervaart in het hier-en-nu. Na een Stiltedag merken veel deelnemers dat ze weer meer in contact zijn met zichzelf. En weer wat bewuster en aandachtiger gaan leven .

In ons dagelijks leven doen we veel op de automatische piloot. We rennen vaak van de ene verplichting naar de andere en ook in onze gedachten zijn we maar weinig in het huidig moment. Dat maakt dat we niet voluit genieten van alle mooie kleine dingen die we tegenkomen, simpelweg omdat we ze niet bewust opmerken. Het betekent ook dat we niet altijd goed naar onszelf luisteren en voor onszelf zorgen. Mindful leven betekent met aandacht leven; aanwezig zijn bij alles wat je tegenkomt.

Een Stiltedag geeft je de mogelijkheid om wat langer met mindfulness te oefenen. Dit inspireert en verdiept je beoefening en helpt je om mindfulness weer een plaats te geven in je dagelijks leven.
Praktische informatie

 

Investering: € 39,- inclusief koffie, thee met lekkers. Neem wel zelf je lunchpakket zelf mee.

Data 2024: zondag 7 januari

Tijd: 10.00 uur – 14.30 uur

Locatie: Gulden Hart | Bakenbergseweg 72 | 6814 MK Arnhem-Noord

Hoe ziet een Stiltedag eruit?

Je wordt ontvangen met thee en koffie en wat lekkers. Je neemt je eigen lunchpakket mee en ik zorg voor sap en fruit.

Gedurende de Stiltedag dag doe je verschillende oefeningen, zoals zitmeditatie, bodyscan, mindfulness yoga, loopmeditatie. Onderdeel van de dag is ook een wandelmeditatie in de natuur. Je verblijft in stilte, ook tijdens de pauzes. De deelnemers zijn stil, maar de oefeningen worden wel begeleid door de trainer.

Aan het begin van de middag wordt de stilte opgeheven. Er is dan ruimte voor uitwisseling over de ervaringen van de dag.

Voor wie?

De stiltedagen zijn voor mensen die een mindfulness training gevolgd hebben, of enige ervaring hebben met meditatie of yoga. Als je twijfelt, neem dan contact met

Voor meer informatie, overleg of aanmelden:

carolien.aarnink@gmail.com, info@mindfulnessvelp.com of

06-30111290