Over de training Mindfulness en jouw Sterke Kanten


Een 6-weekse vervolgtraining op de Mindfulnesstraining. Bij deze training ga je uit van je eigen sterke kanten (character strengths). Op twee manieren gaat deze training voor je werken:
1. Strong mindfulness:
ontwikkel je mindfulness verder door gebruik te maken van je sterke kanten én
2. Mindful strength use:
ontwikkel je sterke kanten door gebruik te maken van mindfulness.
Leuk aan deze training is dat je jezelf beter gaat leren kennen en daardoor ook je sterke kanten in kan zetten. Mindfulness vanuit een andere invalshoek, verfrissend, verdiepend, verrijkend.

Daarnaast zijn er leuke nieuwe oefeningen zoals een 360* feedback door mensen uit je eigen omgeving over jouw sterke kanten. Daar alleen al zal je heel blij van worden...

In de training Mindfulness en jouw Sterke Kanten (MBSP) leer je met behulp van mindfulness je eigen sterke kanten en talenten beter kennen én gebruiken. Je wordt je meer bewust van jouw positieve eigenschappen. Wat past bij jou en wat geeft je energie? Wat helpt jou om met moeilijke situaties om te gaan? En hoe bewaar je de balans: wanneer schiet jouw goede eigenschap door in een valkuil? Denk aan kritisch denken dat doorschiet in perfectionisme of vriendelijkheid voor anderen dat doorschiet in jezelf vergeten.

Je sterke kanten helpen je vervolgens om je mindfulness te ontwikkelen. Deze training combineert twee populaire en wetenschappelijk onderbouwde benaderingen: mindfulness en de sterke kantenbenadering. De nadruk ligt in de training op oefenen, ervaren, ontdekken en het opdoen van nieuwe inzichten. Je gaat concreet aan de slag om met stress om te gaan, je welbevinden te vergroten en je sterke kanten te ontdekken, gebruiken en ontwikkelen.Praktische informatie ...

De module Mindfulness en Sterke Kanten bestaat uit 6 bijeenkomsten.

Dag: 6 x op maandagavond

Tijdstip: 19.30-22.00 uur

Data: 19 september, 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober, 21 november, 5 december

Locatie: zaal van 'MindfulnessInMotion', Bakenbergseweg 72, Arnhem

Kosten:  € 325,00 (€425,00 ex BTW als je werkgever betaalt)

Dit is inclusief:

  • Kennismakingsgesprek
  • Werkboek en audio-oefeningen


Meer informatie of aanmelden

Naam en E-mailadres
Onderwerp
Telefoonnummer

Achtergrond van de training

In de jaren ’90 is in de psychologie een nieuw veld opgekomen: positieve psychologie. Tot dan toe was de wetenschap gericht op stoornissen en wat er niet goed ging. In dit nieuwe veld ging men onderzoeken wat mensen doen die wél lekker in hun vel zitten. Het VIA Institute heeft onderzoek gedaan naar waarden, deugden, karakter en sterke kanten wereldwijd. Er zijn 24 universele Sterke Kanten gevonden. Iedereen kan online een vragenlijst beantwoorden om zijn eigen ‘volgorde’ te zien. We hebben allemaal alle 24 Sterke Kanten in ons, maar zo'n 6 kenmerken hebben we sterker. Die noemen we Kenmerkende Sterke Kanten. Ze horen bij wie een individu in de kern is.

De 24 universele Sterke Kanten: Creativiteit, Nieuwsgierigheid, Kritisch Denken, Leergierigheid, Levenswijs, Moed, Doorzettingsvermogen, Oprechtheid, Enthousiasme, Liefde, Vriendelijkheid, Sociale Intelligentie, Teamwerk, Rechtvaardigheid, Leiderschap, Vergevingsgezindheid, Bescheidenheid, Voorzichtigheid, Zelfregulatie, Waarderen van Schoonheid en Excellentie, Dankbaarheid, Hoopvol, Humor, Spiritualiteit.