Vergoedingen ...

Zorgverzekeraars

Wil je de training volgen vanwege burn-out klachten, raadpleeg dan je zorgverzekeraar voor eventuele vergoeding vanuit je aanvullende verzekering. Diverse zorgverzekeraars geven een tegemoetkoming in de kosten van een Mindfulness training. Je hebt dan een verwijzing nodig van de huisarts en de training moet gegeven worden door mindfulnesstrainers die VMBN lid categorie 1 zijn (wat voor mij en mijn  trainingen geldt). De verwijsbrief dien je zelf met de factuur op te sturen naar je zorgverzekeraar.

Verscheidene zorgverzekeraars vergoeden de training ook voor mantelzorgers vanuit een aanvullend pakket. 

Werkgevers

Steeds meer werkgevers vergoeden de mindfulnesstraining, mede doordat het een wetenschappelijk bewezen en effectieve aanpak is om met stress en bijbehorende werkdruk te leren omgaan. De mindfulness training past daardoor goed binnen Human Recourses (HR) beleid van deze tijd. Werknemers die een training hebben gevolgd geven aan dat het een positief effect heeft op hun productiviteit, hun mentale vaardigheiden, hun omgang met collega's en dat ze beter kunnen omgaan met stress. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden voor vergoeding.

De kosten voor de mindfulness training mogen opgevoerd worden als aftrekpost bij de belastingaangifte inkomsten belasting. De voorwaarde hierbij is dat de mindfulness training gericht is op je (toekomstige) beroep. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op: belastingdienst.nl


Vergoedingswijzer

Voor informatie over vergoedings mogelijkheden per zorgverzekeraar, klik op onderstaande button