Voor leerkrachten ...

Beter omgaan met werkdruk?

Minder stress ervaren?

Weer met plezier voor de klas?

Beter contact met leerlingen, ouders en collega's?

Energie overhouden naast het werk?

"Fris voor de Klas met Mindfulness" is een groepstraining. Er wordt gewerkt met concrete voorbeelden uit je dagelijkse praktijk. We doen veel ervarings- en inzichtsoefeningen. Je houdt bijvoorbeeld een stresslogboek bij en gaat op zoek naar manieren om stressmomenten te verminderen en je werkplezier te vergroten.

Tijdens de training krijg je een praktische handleiding met oefeningen, die je ook na de training nog kunt doen. Een deel van de oefeningen zijn yoga- en meditatie-oefeningen. Je doet deze ook thuis met de mp3′s die bij de training horen. Verder horen er bij de training opdrachten die je in de werkpraktijk uit kunt voeren.

Voorafgaand aan de training heb je een individueel startgesprek met de trainer over je leervraag en leerdoelen en vindt er een voormeting plaats. Die meting geeft inzicht in je eigen omgang met werkdruk. Na afloop van de training vindt het individuele eindgesprek plaats waarbij ook met behulp van de nameting de training wordt geëvalueerd en eventuele vervolgstappen geformuleerd.

Na de training zal je zelf meer rust ervaren in je werkdag, maar ook de leerlingen profiteren van een beter werkklimaat en meer focus en rust in de klas.

Deze training "Fris voor de klas met Mindfulness" is gebaseerd op de wetenschappelijk onderbouwde Mindfulness Based Stress Reduction training.

Praktische informatie ...

Data en locaties

Op aanvraag

Doelgroep

Deelnemers zijn leerkrachten en docenten (VO, PO, WO, BVE).

Kosten*

€ 475,- incl. BTW als je zelf betaalt
€ 595,- excl BTW als je werkgever betaalt.

* Vanwege de positieve effecten vergoeden veel scholen deze training inmiddels voor haar medewerkers uit het budget voor persoonlijke ontwikkeling.

* Bij stressklachten vergoeden veel verzekeraars een deel in het aanvullende pakket (zie vergoedingswijzer).


Incompany training ...

Met (een deel van) het team de training volgen? 

Het is ook mogelijk om met (een deel van) je team de training op locatie te laten verzorgen op een zelf te bepalen tijdstip. Een groep samenstellen kan natuurlijk ook met leerkrachten van verschillende scholen in dezelfde wijk of scholen van hetzelfde bestuur. Neem voor maatwerk contact op.